WhatsApp iPod Touch

De iPod Touch is een van de meest bekende MP3 spelers in de wereld. Naast het luisteren van muziek kun je natuurlijk veel meer doen met dit apparaat. Het is eigenlijk een iPhone, maar dan zonder een mogelijkheid tot het gebruiken van een simkaart in het toestel. Vroeger was een iPod een klein apparaat zonder touchscreen, maar de hedendaagse iPod touch is geavanceerder dan ooit. WhatsApp weet dit en heeft daarom een speciale versie van WhatsApp gemaakt voor de iPod. De WhatsApp iPod Touch is niet te downloaden via de Appstore op het apparaat. Je moet hiervoor een combinatie met iTunes gebruiken. Wij leggen op deze pagina uit hoe dit moet en zorgen ervoor dat jij straks gewoon kunt WhatsAppen op je iPod Touch!

WhatsApp iPod Touch Downloaden

Wij gaan er vanuit dat je een ipod hebt die nieuwer is dan de 2e generatie. Dus de Apple iPod Touch 2g, Apple iPod Touch 3g, Apple iPod Touch 4g, Apple iPod Touch 5g of Apple iPod Touch 6g. WhatsApp is alleen voor deze versies te downloaden. Laad je apparaat goed op voordat je begint. Zorg er verder voor dat je minimaal 20MB opslagruimte over hebt zodat je app kunt opslaan. Het downloaden van deze messenger is op eigen risico dus maak altijd eerst een backup van je bestanden in iTunes. Wil je verdergaan, volg dan de stappen uit de volgende handleiding.

1. Start je computer op en zorg dat je de meest recente versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
2. Open iTunes en klik op ‘store’. Zoek naar de applicatie ‘WhatsApp’ en download deze op je computer.
3. De volgende stap is erg belangrijk. Download de speciale iPhone Configuration Utility. De meest recente versie is 3.3. Je kunt deze downloaden via de website van apple. Gebruik hiervoor de volgende link: http://support.apple.com/kb/DL851.
4. Wanneer de download klaar is op je het configuration utility programma op je computer. Het configuration utility programma kun je vinden via programma’s –> hulpprogramma’s. Let goed op: houdt deze map geopend tijdens de volgende stappen. WhatsApp komt namelijk via dit programma op je iPod Touch!
5. Klik nu link in het menu bovenaan op ‘voeg toe’. Ga nu naar de map muziek –> iTunes –> iTunes Media –> Mobile Applications en open WhatsApp.ipa. Dit is het bestand met de applicatie met een ingepakte versie van WhatsApp. Door middel van de volgende stap kun je deze uitpakken op je iPod.
6. Koppel nu je iPod aan de computer en zet hem aan. Klik nu weer op iTunes en kies de juiste iPod die je hebt aangesloten onder het kopje apparaten. Door nu op het tablat programma’s te klikken kun je WhatsApp selecteren.
7. Klik op ‘installeren’ en wacht vervolgens even. WhatsApp wordt nu op je iPod geïnstalleerd. Doe ondertussen niks anders met je iPod, dit kan de installatie annuleren!
8. Je iPod Touch geeft vanzelf aan wanneer de installatie klaar is. Je kunt dan WhatsApp opzoeken in het menu, activeren door erop te klikken, en direct je eerste gratis bericht sturen naar je vrienden!

Is het niet gelukt? Heb je problemen ondervonden tijdens het downloaden, stel dan je vraag in het onderstaande reactie formulier. Verder kun je ook reageren via de helpdesk of onze WhatsApp storing pagina. Veel plezier met het gebruiken van WhatsApp op je iPod Touch.